ČESTA PITANJA

Bioenergija je  energija bez koje ne bi bilo života (Bios – grč. život). Bioenergija se također još naziva i Chi, prana, orgon, itd. To je energija koju imaju samo živa bića (ljudi, životinje i biljke).

Terapeut koji radi po metodi Zdenka Domančića, ne radi dijagnostiku.

Prekrižene ruke i noge blokiraju protok energije.

Tijekom bioterapije po metodi Zdenka Domančića, ne preporuča se  korištenje magnetskih narukvica, madraca i sl. Također se ne savjetuje u isto vrijeme kombinirati bioterapiju i masažu, kiropraktiku, akupunkturu i sl.

Koliko često će netko ići na bioterapiju ovisi o dijagnozi, općem stanju, reakciji na terapiju itd. Nekome je dovoljno jednom do dva puta godišnje, a nekome će trebati više bioterapija.

Na bioterapiju ne trebaju ići osobe koje boluju od zaraznih bolesti, uključujući i običnu prehladu izazvanu virozom. Također se ne preporuča osobama koje imaju “otpor” prema ovoj vrsti liječenja. Ne radi se ni u hitnim slučajevima.

Rad na daljinu je vrsta terapije koja se izvodi na osobi udaljenoj od terapeuta. Osoba može biti udaljena samo nekoliko kilometara ili nekoliko desetaka tisuća kilometara. Učinci su jednaki jer bioenergija ne poznaje vrijeme i udaljenost.

Svako živo biće posjeduje određenu količinu bioenergije koja kad je organizam zdrav slobodno teče tijelom. Razni životni faktori mogu dovesti do blokada ili poremećaja u protoku energije i tada dolazi do bolesti. Bioterapeuti raznim tehnikama uklanjaju i uspostavljaju prirodan tok energije u bioenergetskom polju. Prilikom izvođenja bioterapije većina pacijenata osjeća duboku smirenost, dok neke osobe osjetljivije na vlastito energetsko polje navode da osjećaju toplinu, snažan protok energije, trnce i slične senzacije u tijelu.

Terapija se može raditi i maloj djeci i trudnicama. Terapija na djeci i maloljetnicima se izvodi uz suglasnost i pratnju roditelja.

Bioterapija nije zamjena za medicinsko liječenje. Bioterapija je komplementarna metoda i odlično se nadopunjuje sa ostalim medicinskim tretmanima. Tijekom i nakon tretmana bioterapijom pacijent se mora nastaviti pridržavati uputa svog liječnika vezano za uzimanje lijekova, ali i svake druge propisane terapije.

Poznate još od davnih vremena, bioenergija i bioterapija danas su znastveno priznate te se primjenjuju i podučavaju širom svijeta. Pod nazivima vibracijska ili energetska medicina sastavni su dio raznih akademskih sustava, bilo klasične medicine ili kao zasebno područje.

Glavobolja, migrena, epilepsija, Alzheimerova bolest, bolesti: očiju, ušiju, sinusa, štitnjače, pluća, srca, crijeva (ulcerozni kolitis, Chron), želudca (gastritis, ulkus), žuči, jetre (kolesterol), bubrega, gušterače, psihe, astma, diabetes, gangrena, išijas, skolioza, kifoza, osteoporoza, krv, reumatoidni artritis, giht, artroza koljena, multipla skleroza, Parkinson, alergije, mjehur, prostata, neplodnost, menstrualne tegobe, proširene vene, hemeroidi, herpes, ciste, tumori i mnoge druge. Rezultati terapije mogu varirati, ovisno o dijagnozi i raznim drugim faktorima (tjelesnim, mentalnim). U većini slučajeva dolazi do prestanka širenja bolesti, ublažavanja simptoma, a i do potpunog izlječenja. Za ovu vrstu liječenja potrebna je želja za ozdravljenjem i otvoren um.